Premiile Niram Art 2011 pentru Arta omagiaza opera artistului plastic israelian Baruch Elron

Gala de decernare a Premiilor Niram Art 2011 a avut loc sambata, 17 decembrie, la Madrid. Evenimentul a fost organizat de Editura si Revista Niram Art, in colaborare cu Universitatea Complutense si Centrul Cultural al Armatei Madrid.

Hector Martinez Sanz  y Lydia Elron

Lydia Elron

Lydia Elron

Hector Martinez Sanz  y Lydia Elron

Héctor Martínez Sanz si Lydia Elron

Anul acesta, premiul pentru Arte Plastice a fost conceput ca un omagiu adus vietii si operei pictorului Baruch Elron (1934 – 2006), prin lansarea cartii “Baruch Elron”, a scriitorului spaniol Hector Martinez Sanz, in prezenta sotiei artistului, Lydia Elron. Cartea este un studiu complex despre opera artistului israelian si este prima prezentare a artei lui Elron in Spania. Baruch Elron s-a nascut la Bucuresti, unde a absolvit Academia de Arte Plastice si a emigrat in Israel in anul 1963. A avut sute de expozitii personale in toata lumea si operele sale se gasesc in muzee de prestigiu si in colectii particulare. “Sotul meu a facut studiile la Bucuresti si perioada petrecuta in Romania a fost importanta in formarea sa. A colaborat cu multe publicatii si institutii din Romania si, dupa revolutie, s-a intors cu placere in tara in care s-a nascut”, a declarat Lydia Elron, sotia artistului.

Adi y Lydia Elron, Antonio Calderon de Jesus, Stefan Mitroi, Diego Vadillo

Adi Elron, Lydia Elron, Antonio Calderón de Jesús, Stefan Mitroi, Diego Vadillo López

 

Adi Elron, Bogdan Ater, Lydia Elron

Adi Elron, fotograful Bogdan Ater si Lydia Elron

 

Lydia Elron

Un alt israelian, Eran Eisen, a primit Premiul Niram Art pentru Poezie. Totodata, a avut loc lansarea cartii sale de poeme “Intre Noi”, in editie bilingva, ebraica-spaniola.

Eran EisenEran Eisen

Miguel Angel Galan Segovia, Fabianni Belemuski y Eran EisenMiguel Angel Galán Segovia, dir. Editurii Niram Art, Fabianni Belemuski, dir. Revistei Niram Art si Eran Eisen

 

La sectiunea literatura, scriitorul francez Michel Houellebecq a fost distins cu Marele Premiu Niram Art – Trofeul Mihail Sebastian. “Primul premiu pe care l-am primit ca scriitor purta numele poetului Tristan Tzara. Este o bucurie pentru mine sa primesc acum un trofeu cu numele altui mare roman. In seara aceasta am cunoscut la Madrid o grupare de artisti si scriitori de amploarea celei din Parisul interbelic”, a afirmat Michel Houellebecq, in fata publicului spaniol.

 

Fostul ministru al Culturii din Spania, poetul Cesar Antonio Molina a primit Marele Premiu pentru Poezie – Trofeul Tristan Tzara, iar Emil Constantinescu, fostul presedinte al Romaniei a fost distins cu Marele Premiu Niram Art, Trofeul Ambroise Vollard. Premiul Niram Art pentru Literatura a fost acordat scriitorului roman Stefan Mitroi.

Emil Constantinescu y Antonio Calderon de JesusEmil Constantinescu, fostul Presedinte al Romaniei si Antonio Calderón de Jesús

 

Scriitorul spaniol Diego Vadillo Lopez a fost distins cu Premiul pentru Manuscris, pentru romanul “La cumparaturi in Tzara”, al carui personaj principal este poetul evreu roman Tristan Tzara.

 

In cadrul galei de decernare a Premiilor Niram Art 2011, au avut loc cinci lansari de carte.

Niram Art Awards 2011

Niram Art 2011

Ceremonia a fost deschisa de vicedecanul Facultatii de Jurnalism din cadrul Universitatii Complutense, José Antonio Jimenez de las Heras, generalul Unitatii P.T. Regele Juan Carlos I, Javier Baredo de Valenzuela si de catre directorul editurii Niram Art, locotenent colonel Miguel Angel Galan Segovia.

Tagged with: , , , ,
Posted in Romana

Niram Art Israel brought to you by:

Authors